Nyheter » Stena bygger över 1350 lägenheter

Stena bygger över 1350 lägenheter

Stena Fastigheter bygger över 1350 lägenheter, och planerar ytterligare tre projektstarter under 2024.

I en bostadsmarknad med ett lågt tempo fortsätter vi att satsa och skapa nya hem där efterfrågan är stor i våra storstadsregioner, både hyresrätter och bostadsrätter. Vi har påbörjat hundratals nya bostäder under 2024, samtidigt pågår förberedelserna på att utveckla kommersiella ytor, samtidigt som vi lägger stort fokus på arbetet att få ner vårt klimatavtryck i vår nyproduktion tillsammans med våra leverantörer, säger Cecilia Fasth, Vd för Stena Fastigheter.

I Vega, en ny stadsdel i Haninge söder om Stockholm, spelar Stena Fastigheter en central roll med planerade 1 500 av totalt 3 500 bostäder. Här byggs bland annat fastigheten Atlantis, som kommer att innehålla 125 hyresrätter med en betongstomme som har lägre klimatpåverkan. Under året har ytterligare byggstarter för mer än 200 nya bostäder i Vega påbörjats, inklusive projekt som Juno och Mira som tillför både hyres- och bostadsrätter.

Utöver Vega, bidrar Stena Fastigheter till utvecklingen av flera andra områden med nya hyresrätter. I Bellevuegården, Malmö, har de byggt 135 miljöcertifierade hyreslägenheter. På Ekebäckshöjd i Göteborg pågår byggandet av den sista etappen med 400 lägenheter, och i Fisksätra, Nacka, tillförs cirka 400 nya hållbara hem. Dessa projekt visar företagets engagemang för både social gemenskap och miljöhållbarhet, med moderna boendemiljöer som främjar ett hållbart liv.